Linn pakub rahanõude saanud muuseumitöötajatele psühholoogilist tuge (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnamuuseum
Tallinna linnamuuseum Foto: Marina Puškar

Eelmisel reedel kohtusid Tallinna linnamuuseumi esindajad abilinnapea Vadim Belobrovtsevi ja linna personalidirektori Vilve Raigiga, et leida ühiselt lahendus olukorrale, kus kultuuriameti juhataja Aini Härm nõuab talle alluva asutuse töötajatelt väidetava laimamise eest kahjutasu.

Linnamuuseumi töötajad on sattunud olukorda, kus muuseumi haldava Tallinna kultuuriameti juht on esitanud muuseumi töötajate vastu advokaat Robert Sarve kaudu nõudekirja väidetava au teotamisega tekitatud kahju hüvitamiseks. Nõudekirja 2000 eurole ja advokaadikulude hüvitamisele said ka mitmed eakad ja staažikad muuseumitöötajad, kelle jaoks oli see traumeeriv ja seetõttu on kujunenud olukord stressitekitav kõigile. Linnamuuseumi töötajad on ühel meelel linnapea Mihhail Kõlvartiga, kes on nimetanud ameti juhi käitumist vastuvõetamatuks, teatas muuseumi kommunikatsioonispetsialist Eve Veigel.

«Meil tuleb ühiselt leida kiiremas korras kujunenud olukorrale lahendus, et maandada pingeid muuseumis ja säilitada töörahu. Selle lahenduse ja töörahu nimel panustab ka meie usaldusisik. Ühtlasi pakume psühholoogilist tuge ja nõustamist neile muuseumitöötajatele, kellele tekkinud olukord on pingeid ja täiendavat tööstressi tekitanud,» sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles