Hoone omanik lukustas Pärnu uue kunsti muuseumi uksed

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu uue kunsti muuseumi eestvedaja Mark Soosaar üleeile hommikul Esplanaadi 10 maja uksest sisse ei pääsenud. 
Pärnu uue kunsti muuseumi eestvedaja Mark Soosaar üleeile hommikul Esplanaadi 10 maja uksest sisse ei pääsenud. Foto: Raido Keskküla

Nädalavahetusel Pärnus Esplanaadi 10 uue kunsti muuseumi uksed lukustanud ja maja valvamiseks turvafirma palganud Novira Capitali esindajate sõnutsi ei saanud sulgemine tulla muuseumi eestvedajale Mark Soosaarele üllatusena, sest sellest andis ettevõte sihtasutusele teada kuu algul. Kui kunstimuuseum majast rahumeelselt välja kolib, võib Novira 660 000-eurosest nõudest loobuda.

Esplanaadi 10 omaniku Novira Capitali juhatuse liige Aleksei Nikolajenko kinnitas, et 2. septembril sihtasutusele saadetud kirjas ütles ettevõte selgelt: hoone omanik asub septembri jooksul kasutama oma seadusest ja vara kasutamise lepingust tulenevaid õigusi.

«Me oleme muuseumile saatnud varem väga palju kirju, viimastel kuudel oleme sama teinud ka kohtutäituri kaudu,» märkis Nikolajenko. «Muuseum on valinud kõigi nende kolme aasta jooksul selle tee, et ei anna ühtegi ametlikku vastust ja kasutab võõrast vara omaniku tahte vastaselt edasi.»

Nädalavahetuse valis Novira Capital firma juhatuse liikme jutu järgi välja seetõttu, et see segaks kõige vähem asutuse töörütmi, ennekõike muuseumi külastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles