Arvo Aller: tagasilöögid on alles tulemas (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Eelmine maaeluminister lubas, et õige pea hakkab riik toetama maalekolijaid kinnivara soetamisel. „Praegu selleks raha ei ole, küll aga on välja töötatud meede, mismoodi seda saaks kasutada,” tõdes ametis olev minister Arvo Aller.
Eelmine maaeluminister lubas, et õige pea hakkab riik toetama maalekolijaid kinnivara soetamisel. „Praegu selleks raha ei ole, küll aga on välja töötatud meede, mismoodi seda saaks kasutada,” tõdes ametis olev minister Arvo Aller. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kohtusime maaeluminister Arvo Alleriga inimesi maale elama kutsuva päeva avaüritusel ja uurisime, millal tulevad toetused maalekolijatele, mida on põllumeestel loota uuest riigieelarvest ja kas võõramaalastel on tulevikus kohta eestimaise toidu tootmises.

Suur takistus maale kodu soetamisel on, et pangast ei saa maamaja ostuks laenu. Mulluse maale elama päeva eel räägiti, et kohe-kohe saavad maalekolijad Maaelu Edendamise Sihtasutuse vahendusel kinnisvara soetamiseks toetust.

Aasta tagasi räägiti sellest tõesti. Praegu selleks raha ei ole, küll aga on välja töötatud meede, mismoodi seda saaks kasutada. Tegutseme Maaelu Edendamise Sihtasutusega selle nimel, et kui raha tuleb, saaksime programmi kohe käivitada. Praegu käivad läbirääkimised ja loodame, et see võimalus tekib.

Milliseid võimalusi inimestele pakutakse?

Käendused pankadele, otsetoetuste andmine maapiirkonda tulijatele.

Kes saaksid seda kasutada?

Juba kohapeal maal olijad ja ka uued tulijad. Inimeste vanust pole me kuskile tingimuseks pannud, meile on oluline, et rahvas tuleks maale.

Kui kindel on, et selline riigi ­tugi tuleb?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles