Kui eelmisel hooajal BC Kalev/Cramos laenul olnud korvpallikoondislane Sander Raieste taasliitus koduklubi Vitoria Baskoniaga, valmistus too Hispaania meistrisarja otsustavateks mängudeks. Play-off möödus nõnda hästi, et võideti esikoht. Raieste siis küll veel platsil ei käinud, kuid on alanud hooajal kenasti väljakule pääsenud. Kas meeskond aga suudab veel ühe ime korda saata, seekord Euroliigas, mis täna stardib?

Juhtuks Baskonia järgmisel kevadel ka Euroliiga võitma, tuleb seda tõepoolest pidada imeks. Võitvaid hobuseid tavaliselt ei vahetata, kuid praegusel juhul tuli Baskimaa esindusklubil kahe hooaja vahel oma kauaaegse liidriga hüvasti jätta - grusiin Tornike Šengelia sai Moskva CSKA-lt pakkumise, millest ei saanud keelduda. Nagu pole saanud paljud mängijad enne teda, sealhulgas Martin Müürsepp 2004. aastal.

Tagaliini liidreid Shavon Shields siirdus Milano Armani pudrumägede manu, lahkunud on veel mitu mängumeest. Uutest täiendustest on märkimisväärsemad vastavalt Berliini Albas ja Villeurbanne'i Asvelis väga hea hooaja teinud leedulasest tagamees Rokas Giedraitis ja nigeerlasest tsenter Tonye Jekiri ning vahepeal ka CSKAs leiba teeninud ameeriklasest äär Alec Peters.

Kommentaarid
Copy