Moemaailm kukkus päriselt külili

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Miu Miu, Paris Fashion Week AW 2020
Miu Miu, Paris Fashion Week AW 2020 Foto: Rick Gold/capital Pictures

Tormilised ajad on moemaailma kreeni ajanud. Seda kinnitab ka sügise kõige moodsam muster.

Ega tavalises taktis kulgev moerütm nii väga ei üllata. Kevad külvab lilli, sügis tõmbab ruutudega selguse majja. Kusagile mahuvad ka igavesti populaarset triibud ja täpid. Aga praegu teevad ilma hoopistükkis rombid. Keerad ruudukanga külili ja moemuster ongi käes. Algupära poolest samuti klassika kullafondi kuuluvat kirja kasutatakse sel sügisel pöörasel hulgal.

Viltu on figuurile hea

Mõni korralikum kodanik tahaks viltu läinud ruudu otseks sättida ja tervikul sellega otsekui jalad maha panna. Otse paigutatud ruut on staatiline, diagonaalne aga dünaamiline muster. Kuidas see kandja kehal mõjub? Tavaline ruut võimendab mahtu ja teeb keha veidi massiivsemaks, diagonaalne aga võlub figuuri optiliselt tüki maad saledamaks.

Christian Dior 
Christian Dior Foto: Rick Gold/capital Pictures

Eriti silmatorkavalt tuleb efekt esile seelikutel – ühtpidi ruuduseelikus mõjud nagu kummut, diagonaalruudus aga kui sire sireen. Diagonaalruut neelab alla üleliigsed voldid, need ei paista mustri varjust lihtsalt silma. Samas võlub see esile kurvid, just seal, kus me ise neid esitleda soovime. Täiesti imeline muster niisiis. Lausa ebaõiglane, et fashionista’d pidid nii pikalt ilma selleta läbi ajama!

Kudumist mantlini

Kõige ootuspärasem paik, kust rombimustreid leida, on kudumid. Kuid õnneks sellega pidu ei piirdu – diagonaalseid ruute leiab sel sügisel rikkalikult ka mantlitelt, tepitud jakkidelt, kleitidelt ja seelikutelt. Kes iseäranis bravuurikas, proovigu selga sama kirjaga pükse või tervet kostüümi. Diagonaalkangast õmmelduna võtab materjal märksa lihtsamalt ja sujuvalt kandja keha järgi kuju. Kes ei tunneks võrksukkade võrgutavat ja säärejooksu parandavat efekti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles