Komisjoni järeldused: kohtud on tõhusad, kuid meediaturg kisub liiga üheülbaliseks

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Kohtumenetluse pikkus tsiviil-, kaubandus- ja haldusasjades on Eestis keskmisest lühem, pooleliolevate kohtuasjade arv on tihti üks liidu väiksemaid.
Kohtumenetluse pikkus tsiviil-, kaubandus- ja haldusasjades on Eestis keskmisest lühem, pooleliolevate kohtuasjade arv on tihti üks liidu väiksemaid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolmapäeval tuli Euroopa Komisjon välja esimese tervet liitu hõlmava õigusriigi analüüsiga. Põhilise tähelepanu hõlmasid, nagu arvatult, Poola ja Ungari. Enamjaolt kirjeldavas-refereerivas raportis leidis Eesti positiivset äramärkimist näiteks kohtute tõhususega. Etteheiteid võis tajuda aga meediaturu olukorda kirjeldades. Positiivsest alustades märgiti taas kord ära e-riigi tunnused.

​Nimelt kuuluvad Eesti kohtutes kasutatavad IT-lahendused parimate sekka. «Kohtute tööd hõlbustab nelja IKT-vahendi kasutamine: kohtute infosüsteem (KIS), avalik e-toimik, e-toimik ja hiljuti käivitatud digitoimiku süsteem,» toob komisjon välja, rõhutades eraldi asjaolu, et digiarendus jätkus ka koroonakriisi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles