Telesarja arvustus Jaburus trumpab üle rõlguse (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Taavi Eelmaa kuritegeliku armukesena telesarjas «Eesti krimilood».
Taavi Eelmaa kuritegeliku armukesena telesarjas «Eesti krimilood». Foto: Kaader sarjast

Telesari «Eesti krimilood» vastab küsimusele, kas produtsent Ken Saan on nüüd lõpuks taltsaks jäänud, eitavalt. «Või veel,» naerab küsitletav, «ärge kujutage endale siin ette!» Neljaosaline minisari on välja kaevanud ja taaslavastanud Eesti lähimineviku kõige võikamad kuritööd ning toob nende toimepanemise ja uurimise naturalistlikult teleekraanile.

Hoiatus sarja sobimatuse kohta alaealistele on täiesti omal kohal, pole neil vaja veel neid vere ja spermaga üle kallatud alasti naisi ning kuuma rauaga munandite triikimist vahtida. Küll jõuavad omal ajal. Kuritegusid kommenteerivad needsamad politseinikud ja kohtunikud (sh Merle Parts), kes nendega omal ajal kokku puutusid.

Kenade õiguskaitsetöötajate kohati konarlik jutt moodustab terava kontrasti sarja lavastuslikus osas valitseva visuaalse hullumeelsusega. Küllap neil headel inimestel polnud aimugi, millisesse konteksti Saan nende ausad näod kavatseb monteerida. Ja ausalt öeldes poleks neid kommentaare ka vaja olnud, minu meelest ei lisa nad ei usutavust ega dramaatikat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles