Nopri talu lüpsja lugu: töötad ja töötad, aga võlg peremehe ees kasvab (36)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Põline Misso kandi mees Tarvo Truia, kes töötas Nopri talus miinimumpalgaga lüpsjana, peab nüüd talu peremehele tasuma kopsaka summa.
Põline Misso kandi mees Tarvo Truia, kes töötas Nopri talus miinimumpalgaga lüpsjana, peab nüüd talu peremehele tasuma kopsaka summa. Foto: Arvo Meeks

Kui tervise kaotanud Tarvo Truia Nopri talu lüpsjakohalt lahkus, esitas peremees Tiit Niilo talle kohtu kaudu ligi 7000-eurose nõude. Psühholoogiliselt kokkuvarisemise äärel olnud Truia sai sellest enda sõnul teada alles siis, kui kohus oli varad juba arestinud. Kõik võinuks olla teisiti, kui ta oleks andnud ühele e-kirjale napi vastuse: «Ei.»

«Nagu ori,» püüab 46-aastane Truia võtta kokku viis aastat kestnud elu ühes Eesti kõige prestiižsemas talus. Ta näitab oma töösedeleid ja räägib, et kõige raskemad tööpäevad algasid tal öösiti kella kahe ajal, kui tuli ette valmistada ja ära teha hommikune lüps. See kestis kella seitsme-kaheksani. Kell kümme algas uus lüpsmine, mis kestis kella ühe-kaheni. «Ja siis tuli veel kolmas: õhtul viiest alates ja vahel kella üheni öösel välja. Ja kell kaks öösel hakkasin uuesti pihta,» räägib ta.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles