Kontserdikorraldajad taotlevad piletite käibemaksu langetamist

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Mullu Tartus toimunud Metallica kontserdi 60 000 külastaja seas oli 25 000 välisturisti, kuid ülejäänutest valdav osa olid siseturistid, kes tõid linna korraliku hulga raha.
Mullu Tartus toimunud Metallica kontserdi 60 000 külastaja seas oli 25 000 välisturisti, kuid ülejäänutest valdav osa olid siseturistid, kes tõid linna korraliku hulga raha. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Muusika esindusorganisatsioonid esitasid septembris valitsusele ja riigikogule taotluse, et kontserdipiletite käibemaksu võiks langetada üheksale protsendile.

Kontserdikorraldajad leiavad muuhulgas, et käibemaksumäära alandamine võib mõjuda riigieelarvele hoopis soodsalt. Kuna Lätis on kontserdipiletite käibemaksu määr null ja Soomes kümme protsenti, siis innustaks selle langetamine Eestis korraldama kontserte, mis muidu ehk maksukaalutlustel mujale on läinud.

Maailma suurima kontserdikorraldaja siinse esinduse Live Nation Estonia OÜ juhatuse liige Mart Eensalu tõi näiteks mulluse Ed Sheerani kontserdi Riias, kuhu müüdi Eestis peaaegu sama palju pileteid kui Lätis, mis näitab viitavat, et kontserdi sihtpublik oleks pigem siin. «Ma arvan, et see kontsert toimus Lätis suuresti maksukeskkonna pärast,» ütles Eensalu. «Meie viisime oma raha sinna, mitte nemad ei toonud oma raha siia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles