Uuest nädalast ei pea karantiini jääma kolmest Euroopa riigist saabujad

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Vatikani ja Läti lipud
Vatikani ja Läti lipud Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule kehtib alates esmaspäevast kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang Euroopa 32 riigist Eestisse saabujatele.

Eestisse saabudes ei kehti liikumisvabaduse piirang tulevast nädala esmaspäevast reisijatele Lätist, Soomest ja Vatikanist.

​Karantiini peavad jääma Andorrast, Austriast, Belgiast, Bulgaariast, Hispaaniast, Hollandist, Horvaatiast, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Luksemburgist, Maltalt, Monacost, Norrast, Poolast, Portugalist, Prantsusmaalt, Rootsist, Rumeeniast, Saksamaalt, San Marinost, Slovakkiast, Sloveeniast,  Šveitsist, Taanist, Tšehhist, Ungarist ja Ühendkuningriigist tulijad.

Valitsuse otsuse järgi ei laiene Leedust tulijatele liikumisvabaduse piirang järgmistel juhtudel: kui nad tulevad siia töötamiseks, õppimiseks, tervishoiuteenuse saamiseks, perekondlike sündmuste puhul või transiidi eesmärgil ning neil pole haigussümptomeid ega teadaolevat kokkupuudet nakkushaigega. Samad erandid hakkavad kehtima ka Läti ja Soome puhul, kui nende nakkuskordaja peaks ületama 25 piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles