Rute järgis Euroopa kutset

Liina Laks
, reporter
Copy
Maive Rute
Maive Rute Foto: Madis Sinivee

Sel nädalal tuli välja, et Eesti Panga asepresident Maive Rute läheb tagasi Euroopasse karjääri tegema. Eesti finantssektorile tuli uudis Rute nimetamisest Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse peadirektoraadi (DG GROW) peadirektori asetäitjaks üllatusena. Millal on tema viimane tööpäev Eesti Pangas, pole veel kokku lepitud.

Rute otsus on seda üllatavam, et ta sai Eesti Pangas ja tagasi kodumaalgi olla napilt aasta, kuigi tema ametiaeg keskpangas pidi alguses kestma viis aastat. Vahepeal 15 aastat Euroopa Komisjoni juures karjääri teinud ja tippu välja jõudnud Rute ütles möödunud aastal intervjuudes, et kodumaale tuli ta just eesmärgiga siin midagi suurt ära teha. Selleks võttis ta vastu ka tagasilöögi palgas: kuigi keskpanga asepresidendi palk on üle 8000 euro, tunnistas Rute, et oma eelmisel töökohal Euroopa Komisjoni teadusteenistuse asepeadirektori ametikohal sai ta kaks korda nii palju.

Eestit on Rute kiitnud, iseäranis seetõttu, et siinne ühiskond on paljude teiste Euroopa riikidega võrreldes vabam, ka tema lapsed on oma tuleviku Eestiga sidunud. Nüüd on meil aga taas oma inimene Euroopa kõrgemates võimukoridorides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles