Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Võikala söömine lõppes restoranikülastajatele haiglas (11)

Copy
16.03.2020,   Koroona viirus. Rotermanni kvartal.
16.03.2020, Koroona viirus. Rotermanni kvartal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Võikalaroa tellimine lõppes neljapäeval kümmekonnale Tallinna restorani Pull kliendile haiglas, kuna kala vallandas neil allergilise reaktsiooni. Restorani omaniku kinnitusel oli võikala neil menüüs vaid neljapäeval ja rohkem nad sellest kalast tehtud roogi pakkuda ei kavatse.

Postimehe lugeja Maria rääkis, et tema abikaasa käis neljapäeval koos kuue kolleegiga Rotermanni kvartalis restoranis Pull lõunatamas. «Pärast võikala söömist tekkisid neil sümptomid peaaegu kohe: näo õhetus, tugev peavalu, pulsi kiirenemine, iiveldus ja kõhulahtisus,» kirjeldas naine.

Seltskond kutsus kiirabi, mis viis osa kala söönud inimestest haiglasse, osa läks sinna ise. Kiirabitöötajad mõistsid kohe, et põhjus on toidus, ja nad küsisid, mida seltskond oli söönud. Maria sõnul nägi tema abikaasa haiglas veel paari inimest, kes olid samas restoranis võikala söönud ja seejärel arstiabi vajasid.

Tagasi üles