Läti suurima nakkuskolde keskmeks on jäähall (3)

Raivis Vilūns
, Diena ajakirjanik, Riia
Copy
Suur osa Daugavpilsi koroonajuhtumitest on seotud jäähalliga, kus koolilapsed käivad hokitrennis.
Suur osa Daugavpilsi koroonajuhtumitest on seotud jäähalliga, kus koolilapsed käivad hokitrennis. Foto: Ivars Soikāns/LETA/SCANPIX

Koroonaviiruse leviku laienemise tõttu ei ole Lätis välistatud tervet riiki hõlmavate karmide kitsenduste kehtestamine, kuid esialgu piirdub valitsus rangemate reeglite seadmisega kahele kõige suurema nakatunute arvuga linnale Kuldīgale ja Daugavpilsile. Koolid jäävad mõlemas siiski avatuks nii kauaks kui võimalik.

Sel nädalal tegi Läti suure hüppe ööpäevases Covid-19sse haigestunute arvus: teisipäeval tuvastati koguni 95 uut juhtumit.

Üldiselt on riigi käsi pandeemia ajal käinud suhteliselt hästi, sest nii kevadel kui ka suvel oli haigusjuhte vähe. Seni suurim ööpäevane uute nakatumiste arv registreeriti 1. aprillil – kokku 48 viiruse saanut. Seda on sel nädalal tehtud ebameeldivast rekordist peaaegu poole vähem.

Pärast kesknädalal peetud kriisikohtumist teatasid peaminister Krišjānis Kariņš ja tervis­hoiuminister Ilze Viņķele, et praegu Lätis elu seisma siiski ei panda. Kuna valdavalt on uued juhtumid tuvastatud Kuldīgas ja Daugavpilsis, läheb valitsus Prantsusmaa ja mitme teisegi Euroopa riigi teed ning püüab viiruse levikule piiri panna kohalikul tasandil.

Mõlemas linnas tuleb peatada huvitegevus – koolilastel jäävad ära nii kunstiringid kui ka trennid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles