LVMH otsib põhjusi loobuda juveelilegendi ülevõtmisest

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
LVMH kohtusse antud dokumendi järgi on Tiffany tulemused olnud «katastroofilised».  FOTO: Spencer Platt / afp / scanpix
LVMH kohtusse antud dokumendi järgi on Tiffany tulemused olnud «katastroofilised». FOTO: Spencer Platt / afp / scanpix Foto: SPENCER PLATT/AFP

Prantsuse luksuskontserni LVMH omaaegne plaan võtta 16,6 miljardi dollari (14 miljardi euro) eest üle USA juveelifirma Tiffany & Co on jõudnud sinnamaale, et ettevõtted on jõudnud kohtusse. Protsess peaks saama alguse 5. jaanuaril. USA Delaware’i osariigi kohtunik Joseph Slights võis ehk loota, et tähtaeg vahetult pärast mõlema ettevõtte jaoks kiiret pühadehooaega võib sundida neid omavahel kokkuleppele jõudma.

Praeguse seisuga ei paista kokkulepet kuskil. Tundub, et LVMH pole lasknud end mõjutada Tiffany kunagisest reklaamlausest «teemandid on igavesed». Prantsuse miljardäri Bertrand Arnault’ juhitava luksuskontserni poolt kohtusse antud 97-leheküljelise dokumendi järgi on Tiffany tulemused koroonaviiruse puhangu järel olnud «katastroofilised» ja tulevikuväljavaated paistavad «sünged».

Seni on Delaware’i kohtud lasknud vaid ühe korra ülevõtval ettevõttel tehingust taanduda ja on olnud skeptilised väidete suhtes, et väliste sündmuste oluline negatiivne mõju võiks kokkuleppe tühistada. Nii ongi LVMH pidanud oma väidetes nõjatuma sellele, et Tiffany juhtkond pole pärast lepingu sõlmimist oma kohustusi korralikult täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles