Koolid saavad miljoni praktikasüsteemide arendamiseks

BNS
Copy
´Pildil matemaatika õpikud
´Pildil matemaatika õpikud Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) avab 5. oktoobril õppeasutustele suunatud taotlusvooru, mille eesmärk on miljoni euro toel tõhustada tööandjate ja õppeasutuste koostööd praktikasüsteemi arendamisel. 

Kutse- või kõrgharidusõpet pakkuvad õppeasutused saavad RTK vahendatava toetuse abil koolitada oma praktikajuhendajaid, arendada töökohapõhise õppe süsteeme, töötada välja uusi praktikavorme, saata õpetajaid stažeerima tööandjate juurde ja kaasata praktikuid oma õppetöösse.

Riigi Tugiteenuste Keskuse talituse juhataja Maarja Parve sõnul saavad toetusmeetmest kasu nii tööandjad, õppurid kui ka õppejõud ning õpetajad. «Õppurid on tööturul konkurentsivõimelisemad, kui saavad oma teadmisi rakendada juba õppetöö käigus, mitte alles pärast õpingute lõppu tööle asudes. Mida kvaliteetsemalt õppeasutused praktikavõimalusi koostöös tööandjatega suudavad pakkuda, seda parem on õpingute tulemus kõigile tööturu osapooltele,» ütles Parve

«Samuti annab toetusmeede võimaluse õpetajatel endil oma teadmisi laiendada, et õpe oleks veel paremini tööturu vajadustega seostatud,» lisas ta.

Toetuse summa ühe taotleja kohta on kuni 300 000 eurot ning õppeasutused võivad taotlusvooru esitada kuni kolm taotlust, millel on erinevad ja üksteisest sõltumatud tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles