Liikleja aitas politseinikel tabada alkoholijoobes veokijuhi (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Suur-Sõjamäe alguses kontrollis puhumisreidil politsei autojuhte. Pilt on illustratiivne.
Suur-Sõjamäe alguses kontrollis puhumisreidil politsei autojuhte. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Nädalavahetusel andis tähelepanelik liikleja politseile teada teel vingerdavast veokist. Auto roolis oli 57aastane alkoholijoobes mees, kelle politseinikud kahtlustatavana kinni pidasid.

Häirekeskus sai möödunud reede, 2. oktoobri õhtupoolikul veidi peale kella 18 teate, et Järvamaal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Korba külas vingerdab teel veoauto MAN. Saadud teatele reageerinud Paide politseipatrull pidas sõiduki vaid mõned minutid hiljem kinni.

Politseipatrull mõõtis 57-aastasel Läti kodanikust mehel alkoholijoobe ning politsei pidas ta kahtlustatavana kinni. Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust joobeseisundis sõidukijuhtimise eest.

Pühapäeval määrati mehele kiirmenetlusega karistuseks 10 kuud vangistust, kuid seda ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane üheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Lisaks tuleb mehel tasuda sunniraha ja menetluskulusid kokku ligi 550 eurot.

«Ütlen suur aitäh inimesele, kes meile koheselt kahtlasest sõidukist märku andis. Oma tegutsemisega võis ta ära hoida võimaliku traagiliste tagajärgedega õnnetuse,» ütles Hallimäe.

Patrullijuhi sõnul on täiesti vastuvõetamatu, et purjus peaga istub rooli professionaalne autojuht. «Loomulikult ei tohi üldse mitte keegi minna rooli alkoholi tarvitanuna, kuid eriti kurb on, kui seda teeb inimene, kelle ametiks on liikuda igapäevaselt mööda maanteid ja kes võiks meile kõigile olla hoopis eeskujuks,» lisas Hallimäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles