USA kuulsuste mänedžer jäi Eesti krüptofirmaga jänni

Liina Laks
, reporter
Copy
Foto: Screenshot Lightstreams Networki veebilehelt

Harju maakohtus on vastamisi Happy David Walters ja Eestis registreeritud krüptofirma Light­streams Network OÜ, kusjuures esimene nõuab viimaselt võla tasumist. Milles täpselt asjalugu seisneb ja kui suurest võlast jutt käib, ei tahtnud kostja advokaat Marek Herm öelda, viidates, et ta pooleliolevaid kohtuvaidlusi ei kommenteeri. Lightstreams Networki juht Michael Paul Smolenski meilile ei vastanud. Päringule ei vastanud ka hageja advokaat Katrin Sarap.

Asja teeb huvitavaks see, et Happy David Waltersi näol on tegu muusikamaailmas väga tuntud nimega: ta on loonud säärased ettevõtted nagu Catalyst Sports & Media ja Immortal Records. Oma firmadega on ta aegade jooksul esindanud selliseid artiste nagu Cypress Hill, Rage Against the Machine, Wu Tang Clan ning Thirty Seconds to Mars.

Kõva spordiagendina tuntud Waltersi ja Lightstreamsi teed ristusid 2018. aastal üsna kiiresti: Smolenski registreeris Lightstreams Networki 2018. aasta jaanuaris. Juba sama aasta juunikuuks suutis Smolenski Waltersi paati tõmmata, nagu nähtub veebilehelt paymentweek.com. Toona kirjutas paymentweek, et Walters asus Lightstreamsi hüvanguks tööle nõustajana.

Walters avaldas pressiteates lootust, et plokiahelatehnoloogia aitab muusikatööstusesse revolutsiooni tuua. Smolenski lubas sealsamas, et Lightnings Net- work loob plokiahelatehnoloogia, mis aitaks kaasa sisujagamisele. Praegu reklaamib ettevõte end oma lehel sellega, et võimaldab kiiresti ja odavalt Ethereumi-põhiseid (maailma suuruselt teine krüptovaluutaplatvorm – toim) äppe jooksutada, samuti pakutakse müügiks oma tokenit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles