Arvukad kahjunõuded tõid teele ebatavalise liiklusmärgi

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkise rehvi vahetus.
Katkise rehvi vahetus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ida-Virumaa Sonda vald pani aasta alguses Kiviõli ja Püssi vahelisele otseteele oma halduspiires olevale lõigule märgi, mis ühelt poolt keelab läbisõidu, ent samal ajal annab lisakiri «Sõit omal vastutusel» justkui loa tee läbimiseks.

Sonda vallavanema Andrea Eiche sõnul ajendas neid märke paigaldama kahjunõuete arv sellel teelõigul, kirjutab Põhjarannik. Aastate jooksul on tulnud vallal tasuda nii lõhutud velgede kui kummide eest. Mõnel juhul on tulnud maksta kaskokindlustuse omavastutus, samuti on vald olnud sunnitud ostma inimestele uusi rehve. Kokku on aastate jooksul kahjuna välja makstud ligikaudu 2000 eurot. Kahjunõudeid on teega seoses olnud 15.

Kuna tee on kaetud vaid ühekordse asfaldiga ning Sonda lõigul on lohk, kuhu koguneb vesi, siis tekivad augud seal kiiremini, kui vald parandada jõuab. «Me lapime augud küll alati ära, aga info jõuab meile viivitusega ning enne seda on keegi seal juba oma autot lõhkunud,» ütles vallavanem, kelle sõnul ei tähenda paigaldatud märgid, et lumelükkamine või aukude parandamine lõigul lõpeb. Seda tehakse edasi samamoodi nagu varem, lihtsalt kahjunõuete vältimiseks ja inimeste tähelepanelikkuse tõstmiseks on hoiatused väljas.

Seadus ei keela liikluse piiramist teelõikudel, kui sellest liiklejat teavitatakse. Maanteeameti kinnitusel on aga omavalitsus eksinud liiklusseaduse vastu, kuna märk ei vasta seadusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles