Möödasõitja tõi põlevast majast välja eaka mehe

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Foto: Marko Saarm

Laupäeval natuke enne kella 11 teatati häirekeskusele, et Tartu vallas Soitsjärve külas põleb elumaja. Kui päästjad kohale jõudsid, oli katus juba sisse kukkunud ning leegid ulatusid akendest ja ustest välja. Tulekahju avastas möödasõitja, kes maja välisukse juurest 81-aastase mehe välja tõmbas ja tema juuksed kustutas.

Kannatanu anti üle kiirabile. Päästjad leidsid kustutustööde käigus maja esikust tuhaämbri, millega esialgu põlengu süttimist seostati. Eile selgus siiski, et põleng sai alguse hoopis gaasipliidil tehtud söögist. «Võimalik, et majas olnud mees üritas ise veega tulekahju kustutada, aga rasvapõlengut veega kustutada ei tohi, mistõttu võis tuli hoogsamaltki edasi levida,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Ta lisas, et süttinud oli ka gaasiballoon.

«Meie andmetel võitleb eakas mees praegu ülikooli kliinikumis elu eest,» lisas ta. Veel pole päästeamet tuvastanud, kes oli möödasõitja, kes tulekahju silmates häirekeskusele sellest teada andis. «Kõne teinud inimene on väga hea eeskuju teistele ning väärt elupäästja medali kandidaadiks nimetamist,» lisas Kiik, kelle sõnul helistaja isiku kindlaks tegemisega tegeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles