PILDID JA VIDEO ⟩ FSB pidas kinni Eesti kasuks riigi reetmises kahtlustatava sõjaväelase ja tema venna (2)

Copy

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) kahtlustab Venemaa relvajõudude sõjaväelast ja tema venda Eesti kasuks riigi reetmises.

FSB pidas mehed kinni Smolenskis ja Pihkvas ning neid kahtlustatakse Eesti eriteenistustele salajaste andmete edastamises, kirjutab Interfax viitega FSB pressiteenistusele.

FSB väitel kogusid ja edastasid mehed andmeid, mis liigituvad riigisaladuseks. Riigi reetmises kahtlustatava sõjaväelase vend on Eesti elanik.

FSB käivitas kriminaaluurimise kriminaalkoodeksi riigi reetmist käsitleva paragrahvi järgi ning mõlemad mehed vahistati.

Sellises kuriteos süüdimõistmisel näeb kriminaalkoodeks ette 12-20-aastase vangistuse ja rahatrahvi 500 000 rubla (5800 eurot).

Välisluureamet ütles BNS-ile, et seda teemat ei kommenteeri.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles BNS-ile, et üldiselt kommenteerib kaitsepolitsei vastuluuret kui ühte oma peamistest ülesannetest vaid siis, kui kriminaalmenetluse käigus on kinni peetud võõrriigi eriteenistuse kasuks tegutsev isik või antakse aastaraamatus ülevaade oma töövaldkondadest.

«Praegu pole tegu kummagagi neist olukordadest,» märkis ta.

Vene meedia avaldas kahe mehe vahistamisest ka video.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles