Haridusministeerium haridustöötajate pöördumisest: väldime iga hinna eest kärpimist

Loora-Elisabet Lomp
Copy
koolitund, klass
koolitund, klass Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna teatas Eesti Haridustöötajate Liit, et nad pole rahul õpetajate töötasu külmutamisega ning valitsuse otsus võib viia streigini. Haridusministeeriumi selgitusel ei tõuse õpetajate palk, kuna koroonakriisist on majandus kannatada saanud ja ministeerium niigi püüab vältida kärpeid. 

«Praegustes koroonakriisist mõjutatud majandusoludes on valitsus teinud konsensusliku otsuse, et esmatähtis on stabiilsuse ja praeguse rahastamistaseme tagamine kõikides valdkondades ning vältida iga hinna eest kärpimist,» teatas Postimehele haridusministeeriumi kommunikatsiooninõunik Liisa Tagel.  «Paraku teisalt tähendab see seda, et tänastes ebakindlates oludes ei ole võimalik lubada ka palgatõusu,» lisas Tagel.

Ministeeriumi sõnul on üld-ja kutsehariduskoolide õpetajate palgavahenditeks kavandatud 2021. aastaks kokku 388 miljonit eurot. See võimaldab keerulistest oludest hoolimata enamat, kui miinimumpalga tagamist. Eraldatud summa võimaldab arvestusliku keskmise palga hoidmist tasemel 1540 eurot ja moodustab riigi keskmisest palgast 108 protsenti. Viimasel neljal aastal on õpetajate töötasu alamäär tõusnud ligi 360 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles