Hinnatud tordimeistri graafiku järgi sätitakse pulmakuupäevi

, Maa Elu
Copy
Raplamaa parimate ­ettevõtete austamisõhtul sai Maarika Sale maakondliku tunnustuse. Tänuüritusel pakuti ka tema enda valmistatud profitroole toorjuustu­vahu ja ­vaarikatega.
Raplamaa parimate ­ettevõtete austamisõhtul sai Maarika Sale maakondliku tunnustuse. Tänuüritusel pakuti ka tema enda valmistatud profitroole toorjuustu­vahu ja ­vaarikatega. Foto: Reet Saar

Olla kutsutud vastuvõtule, kus sind kostitatakse su enda valmistatud kookidega, just nii juhtus Märjamaal tegutseva osaühingu Koogisahver perenaise Maarika Salega, kui ta kutsuti Raplamaa parimate ettevõtete austamisõhtule. Lisaks saadud tunnustusele ­ – võitja kategoorias „Väike ja tubli 2019” – said kõik osalised suupistelauas profitroole toorjuustuvahu ja vaarikatega maitstes veenduda, et tegija on tunnustust väärt.

Koogisahvri Facebooki lehekülg on täis klientide tänusõnu maitsvate, fantaasiaküllaste ja kaunite tortide-kookide eest, kuid nii suurt tunnustust pole varem olnud. Ettevõte sai vormistatud kolme aasta eest, samas küpsetanud ja suupisteid valmistanud on Maarika paarkümmend aastat. Olgu lisatud, et pagari- ja kondiitritöö põhialuste vallas on naine täielik iseõppija, kuid on täiendanud end tuntud meistrite kitsama suunitlusega koolitustel. Septembris pidanuks väike grupp magusameistreid Eestist lendama Pariisi, et tutvuda sealsete kohvikute valikuga ja teha läbi veganitortide koolitus. Kevadel lükati reis koroona tõttu sügisesse, nüüd jäeti sootuks ära.

Kes ees, sel tort laual

Koroona tegi tänavu laastamistööd kõigi inimeste plaanides. Algul kukkusid tellimused ära, kuid ained olid ju varutud. Sel ajal hakkas Maarika ennekõike kookide päevapakkumisi tegema, et toorainet ära kasutada. Pakkumised osutusid edukaks ja nende järele sõideti päris kaugelt.

Suve teisel poolel tuli tagasi võimalus pulmatorte valmistada. Nii olulise elusündmuse puhul on kõik komponendid tähtsad. On kordi, kui pulma kuupäev on paika pandud selle järgi, millal Maarika saab tordi valmistada, sest see soovitakse saada just temalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles