GALERII ⟩ Rae riigigümnaasiumi arhitektuurivõistluse võitis Koko arhitektid

Postimees
Copy

Riigi Kinnisvara (RKAS), haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Arhitektide Liit korraldasid Rae riigigümnaasiumi  ja spordihoone arhitektuurivõistluse, mille võitis Koko arhitektid.

Ideekavandi autorid on Andrus Kõresaar, Raivo Kotov, Lembit-Kaur Stöör, Martin Tago, Xenia Angela Sooniste, Eleriin Tekko, Liis Lindvere ning Lilian Männikust, teatas RKAS.

Rae riigigümnaasiumi koolihoone on planeeritud kuni 540 õpilasele ning 36 kuni 54 õpetajale ja muule personalile. Hooned kavandatakse ja ehitatakse etapiliselt.

Esimeses etapis ehitatakse õppehoone 360 õpilasele, välialad ning spordihoone. Teises etapis rajatakse õppehoone juurdeehitus lisaks 180 õpilasele. Planeeritava riigigümnaasiumi õppehoone eeldatav suletud netopind on ligikaudu 4020 ruutmeetrit, spordihoone suletud netopind on umbes 2100 ruutmeetrit.

Ideekonkursi preemiafond on kokku 21 000 eurot. Esimene koht 8000 eurot, teine koht 6000 eurot ja kolmas koht 4000 eurot. Ergutuspreemiaid anti välja kaks ning kokku summas 3000 eurot.

Arhitektuurivõistluse teine koht läks ideekavandile «Origami», mille esitas konkursile arhitektuuribüroo DAGOpen ning autoriteks on Anna Solts, Saamuel Rammo, Jaan Kuusemets, Erko Luhaaru ja Allar Esko.

Kolmanda koha saavutas ideekavand «Eksoskelett», autoriteks Mari Rass, Alvin Järving ja Ott Alver arhitektuuribüroost Arhitekt Must.

Ergutuspreemia võitsid ideekavandid «Hõbe», autoriks Kai Süda, Risto Parve, Heldi Jürisoo, Marju Tammik ja Margit Valma arhitektuuribüroost Karisma arhitektid ning «Uuno» arhitektuuribüroo Kuu ning autorid Juhan Rohtla, Liis Juuse ja Johannes Aasmäe.

Järgmisena korraldab Riigi Kinnisvara AS väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse projekteerimistööde tellimiseks ideekonkursi võitjaga. Gümnaasiumihoone ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles