Martin Helme sõnul ei anna rahvahääletus rohelist tuld kooseluseadusele (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kui rahvahääletus on abielu mehe ja naise vahelise liiduna defineerinud, võib riigikogu kooseluseaduse rakendusaktid vastu võtta, leiab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ei mõista loogikat, et rahvaküsitlus annaks kohe hoogu juurde kooseluseadusele. 

«Huvitav, mina jõuan täpselt risti vastupidisele seisukohale: pärast positiivset rahvahääletust, millega määratletakse abielu mehe ja naise vahelise liiduna, saab kooseluseaduse prügikasti visata ja mingeid rakendusakte pole vaja. Selles ju suuresti ongi kogu rahvahääletuse mõte, et kõrgeima võimu kandja annab lõpliku vastuse polariseerivale küsimusele,» kirjutas Martin Helme sotsiaalmeedias. Tema sõnul pole küsimus kõiges selles, milline on inimeste definitsioon abielust, vaid ikka milline on ühiskondlikult eriliselt toetatud ja soodustatud kooselu vorm.

«Mulle on arusaamatu ja vastuvõetamatu loogika, et rahvahääletus, mis annab selge suunise traditsioonilise peremudeli kaitseks, on tegelikult hoopis mingi kringliloogikaga roheline tuli kooseluseaduse rakendamiseks,» leiab Helme. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles