Viljandi poliitik ei pääsenud peksusüüdistusest (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Valter Vaha pole mälestusväärsest 9. veebruarist saadik Viljandi volikogu töös osalenud, aga ta pole ka mandaadist loobunud.
Valter Vaha pole mälestusväärsest 9. veebruarist saadik Viljandi volikogu töös osalenud, aga ta pole ka mandaadist loobunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri viimasel nädalal lõpetas Põhja prokuratuuri abiprokurör kriminaalasja Viljandi ettevõtja ja volikogu liikme Valter Vaha suhtes, keda süüdistati teise inimese peksmises ja alandamises, oportuniteediga ehk karistuseta, eile aga tühistas juhtivprokurör abiprokuröri otsuse. Valter Vaha teatas eile õhtul, et astub välja erakonnast Isamaa ja lahkub Viljandi linnavolikogu liikme kohalt.

Kannatanu advokaat Raivo Bergson sai kolmapäeval vahetult enne tööpäeva lõppu prokuratuurilt teate, et oportuniteedi määrus on tühistatud. Juhtivprokurör Saskia Kask kasutas õigust tühistada alluva määrus, kui see on põhjendamata. Kask leidis, et Valter Vaha pani teo toime eriti alandaval viisil, ning seetõttu on avalik menetlushuvi olemas.

Põhja prokuratuur menetles juhtumit septembri lõpuni ja abiprokurör Paul Pikma otsustas selle lõpetada oportuniteediga. See aga pahandas ohvrit, kelle arvates peaks süüdistus kindlasti jõudma kohtusse, et seal õigust mõistetaks, kinnitas tema advokaat Raivo Bergson.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles