Hinnalangus võib aasta lõpuks süveneda

Copy
Hotellihindade langus 23 protsenti on Eestis euroala suurim. 
Hotellihindade langus 23 protsenti on Eestis euroala suurim. Foto: Konstantin Sednev

Tarbijahinnaindeks langes septembris võrreldes augustiga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 1,1 protsenti, teatas statistikaamet. Kaubad olid eelmise aasta septembriga võrreldes 0,7 protsenti ja teenused 1,7 protsenti odavamad.

Viimastel kuudel on Eesti tarbijahindade langus püsinud ühe protsendi läheduses. Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik juhtis tähelepanu, et Eesti hindade langus on euroala üks suurimaid ning oluline mõju on sellele olnud erinevatel riiklikel meetmetel – aktsiiside alandamine ja eriolukorra ajal kehtestatud soodustused. «Eestist rohkem langesid hinnad euroalal septembris vaid Kreekas ja Küprosel, kus turismi madalseis on andnud nii majandusele kui hindadele tugeva hoobi,» ütles Elmik pressiteate vahendusel.

Eesti Panga ökonomisti Sulev Perdi hinnangul on Eesti hinnad majanduskriisi käigus paindlikult reageerinud. Pert märkis, et majanduselu on muutunud aktiivsemaks ja ka hindade langus pole enam süvenenud. Eesti on euroala riikide hulgas tema sõnul paistnud silma hindade suurema paindlikkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles