Kommentaar Evelyn Kaldoja: minu debüüt EKRE kaitsjana (23)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Evelyn Kaldoja.
Evelyn Kaldoja. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Kas kedagi üldse enam huvitab tõde? Küsisin seda endalt mõne päeva eest, kui sattusin juhuslike sotsiaalmeedias aset leidnud saatuse pöördkäikude tõttu avalikus ruumis meie valitsuse ja eriti EKRE au kaitsma.

Kõik sai alguse sellest, kui teise väljaande kolleeg saatis mulle ühe möödunud nädala õhtu suhteliselt hilisel tunnil Messengeris sõnumi, kus palus arvamust kolmandas väljaandes ilmunud loo kohta, mis esitas uljalt süüdistavaid väiteid Eesti valitsuse ja eriti EKRE paha rahvusvahelise mõju kohta.

Olin parajasti Zagrebis komandeeringus ega olnud artiklit lugenud. Aga tegin siis kõnealuse kirjatüki teesidega tutvust ning et kõik see tundus pisut kahtlane ja ühtlasi kaunis allikavaba, pöördusin sündmuste lähedal töötava poliitiliselt mitteseotud sõbra poole, uurimaks, mis tegelikult toimus.

Kulus paar tundi Messengeri sõnumite vahetamist selgitamaks, et ei EKRE ega ükski valitsuspoliitik pole toimunuga seotud. See oli madalamal tasemel lahendatud küsimus. Andsin info esimesele küsijale edasi, vaatasin hotellitoas Korea seriaali Chosŏni dünastia aegsetest paleeintriigidest ja läksin magama.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles