Aimar Altosaar: kelle lennukiga ministrihärrad järgmine kord kino vaatama sõidavad? (6)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Päeva karikatuur
Päeva karikatuur Foto: Urmas Nemvalts

Rootsi filmimees tegi dokfilmi Eesti laevaga juhtunud traagilisest õnnetusest. Filmis kasutati uusi kaadreid uppunud laevakerest, mis pidid kinnitama, et olulised asjad olid varem märkamata jäänud. Seda filmi näidati enne linastumist vaid väga valitud publikule.

Tuntud turundustrikk, sest mida varjatum saladus, seda suurem huvi, ning kui kohale kutsutud valitsuste liikmed tulevad selle mänguga kaasa, on turundus ka hästi korda läinud. Rootsi valitsuse liikmed juba tunnevad oma promootoreid ega läinud liimile, kuid Eesti ministrid meelitati kohale. Muidu poleks ehk seda tähelegi pandud, sest erilennukitega on ministrid ka varemgi välismaal käinud, kuid koroonaepideemia tõttu oli seesama valitsus pannud juba maikuus kinni tšarterlennud Tallinnast. Selleks, et pea- ja välisminister saaksid oma lennukisõidu ära teha, pidi majandus- ja kommunikatsiooni minister Taavi Aas välja andma käskkirja, mis need lennud taas võimalikuks tegi.

Siit aga hakkasid arenema sündmused, millega meie turismifirmad, mis on niigi kriisi tõttu «kunstlikul hingamisel», said taas ränga hoobi. Tšarterlendude piirangu kaotamist panid nende firmade juhid kohe tähele. Nad küsisid ministeeriumist üle, kas nii jääbki, ning sealt vastati, et tšarterlennud ei lähe enam otselennu piirangute alla, sõltumata nakatumise määrast sihtkohas. Seejärel hakati kiiresti turismi sihtpiirkondades hotelle broneerima ja tšarterlende ette valmistama, millega kaasnesid loomulikult juba konkreetne rahaline kulu. Hakati müüma reisipakette, sest elu tundus vastavalt valitsuse otsusele normaliseeruvat. 30. septembri pressikonverentsil kinnitas välisminister Urmas Reinsalu, et otselennud jäävad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles