Parima noore ettevõtja auhinna pälvis Jaan Hendrik Murumets

BNS
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Jüri Ratas andis neljapäeval Eesti parimate ettevõtete auhinnagalal üle aasta noore ettevõtja auhinna, mille pälvis asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõtte Krakul OÜ kaasasutaja ja tegevjuht Jaan Hendrik Murumets.

Jaan Hendrik Murumets on 29-aastane elektroonikainsener, kelle asjade interneti arendusettevõttest Krakul on mõne aastaga saanud kiiresti kasvav rahvusvaheline ettevõte, teatas valitsuse pressiesindaja.

Krakul on kaasa löönud näiteks Barkingu nutikate parklate, BiKeepi nutikate rattaparklate, Starshipi pakirobotite ja AuveTechi isesõitvate busside loomisel. Samuti on ettevõtte loodud lahendus kasutusel Valnese nutikates ukselukkudes Tallinna koolides. Tänavu suvel sõlmis Krakul partnerluslepingu maailma ühe suurima juhtmevaba ühenduse komponentide tootjaga Richardson RFPD.

Jüri Ratas tänas auhinnagalal peetud kõnes kõiki ettevõtjaid nende panuse eest kogu Eestimaa arengusse. «Väärib tunnustust, et Eestis leidub nii palju ettevõtlikke inimesi ning arvukaid positiivseid näiteid tootearendustest ja uuendusmeelusest, uute sihtturgude leidmisest ning oma töötajate heaolu väärtustamisest,» ütles ta.

Tema sõnul mõjutab just ettevõtete tegevus meie tulevast elukeskkonda ning inimeste heaolu kõige suuremal määral. «See aitab suurendada elanike tööhõivet ja sissetulekuid, muuta Eesti meie elanikele, külastajatele ja investoritele veelgi atraktiivsemaks ning aidata kaasa positiivsele ja tasakaalustatud arengule,» lausus ta.

Ratas nentis, et kevadel alanud koroonaviiruse pandeemia tagajärjel tekkinud majandusraskused koos tööpuuduse kasvuga on osutunud erakordselt suureks katsumuseks mitte ainult Eesti inimestele, vaid ka ettevõtetele, kellest paljud on sattunud tugeva majandusliku surve alla.

Samas kinnitas ta, et riik on võtnud kasutusele mitmeid meetmeid, et tervishoiukriisi lahendamise kõrval ka suuremaid kahjusid leevendada ning kiirendada kriisist väljumist. «Majanduse taastumist toetaval eelarvepoliitikal on praegu erakordselt suur roll ning me mõistame seda hästi,» ütles ta ning lisas, et seetõttu on ka tuleva aasta riigieelarve üks eesmärke toetada nutikat arengut ning jätkata investeeringuid tulevikku.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit tunnustavad täna pidulikul auhinnagalal Eesti silmapaistvaid ettevõtteid. Üritusel tunnustatakse ettevõtluse auhinna võitjaid ja konkurentsivõime edetabeli parimaid ning kuulutatakse välja ka tänavune aasta ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles