GALERII Aasta parimaks ettevõtteks valiti IT-firma Nortal

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Eile õhtul toimunud galal «Eesti parimad ettevõtted 2020» valiti aasta ettevõtteks IT-firma Nortal, kes suudab küpse ettevõttena endiselt kiiresti kasvada ja tulevikutrende ära tunda. Samas on pika ajalooga edukas firmas olnud ka tunduvalt mustemaid päevi.

Teine žürii liige, Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas sõnas, et Nortal on lisaks headele majandustulemustele näidanud võimet tajuda ära tulevikutrende ning targalt samme planeerides oma eesmärke saavutanud. «On selge, et meie IT-sektori areng mõjutab positiivselt ka paljusid teisi sektoreid ja annab hoogu innovatsioonile. Eesti e-lahendused toimisid ka siis, kui paljudes riikides tavapärane elurütm seiskus, ning seda just tänu sellistele ettevõtetele nagu tänane võitja Nortal,» lisas ta.

Rahvusvahelise haardega Nortali käive kasvas eelmisel aastal veerandi võrra ja küündis juba 86 miljoni euroni. Puhaskasumit teenis ettevõte 5,9 miljonit eurot. Möödunud aastal viis Nortal läbi firma ajaloo suurima, 50 miljoni eurose võlakirjaemissiooni, et laieneda lähiaastatel Saksamaal ja Põhjamaades. Tänavu septembris ostiski Nortal Saksamaa e-riigi ja e-tervise tarkvaralahendusi ning konsultatsioone pakkuva ettevõtte Schütze AG. Ühinemise tulemusena kasvab Nortali töötajate arv 1000ni. Kõige enam panustasidki mullu Nortali kasvu Saksamaa, USA ja Soome turud.

Nortali asutaja, omanik ja juht on Priit Alamäe. Juhatusse kuuluvad veel Andre Krull, Jaanus Erlemann, Neringa Narbutiene ja Oleg Švaikovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles