Nõmmekad sõdivad naabriks tulnud krematooriumi vastu (13)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Raku elanikud Sirje Liiv ja Nelja Zaitseva Valdeku tänava maja aias, kust taamal paistva krematooriumini on veidi üle saja meetri.
Raku elanikud Sirje Liiv ja Nelja Zaitseva Valdeku tänava maja aias, kust taamal paistva krematooriumini on veidi üle saja meetri. Foto: Sander Ilvest

Nõmmel asuva Raku asumi elanikud käivad kohut Tallinna linnaga, kes lubas nende kodude lähedale krematooriumi ehitada.

Praegu ootavad vaidlevad pooled ringkonnakohtu otsust ja võib-olla jõuab asi isegi riigikohtusse välja. Kuni pole jõustunud kohtuotsust, seisab suvel valminud krematooriumihoone tühjalt, sest põletusahju käima panna ei tohi.

Krematoorium ehitati Valdeku tänava Viljandi maantee poolsesse otsa, kalmistu kõrvale. Üle tänava, linnulennult veidi rohkem kui saja meetri kaugusel asuvad aga Raku asumi esimesed elamud.

Mitte minu tagahoovi

«Me ei ole krematooriumi vastu. Me saame väga hästi aru, et seda on vaja. Me oleme esiteks selle vastu, et see meile praktiliselt külje alla ehitati. Teiseks ei ole me absoluutselt nõus sellega, kuidas siin asju on aetud. See oli hoolega planeeritud JOKK-skeem, kuidas saaks selle krematooriumi siia vaikselt püsti panna,» rääkis Raku elanik Sirje Liiv. Tema on üks seitsmest kaebajast, kes vaidlustasid kohtus krematooriumi rajamise.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles