VIDEO Kunst sinu ümber. Kaasaegse kunsti alkeemik Kristina Õllek: «Atlantised on juba meie ümber.»

Marika Agu
, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse kuraator
Copy
Kunstnik Kristina Õllek Draakoni galeriis.
Kunstnik Kristina Õllek Draakoni galeriis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kunstnik Kristina Õllekul algas sügis väga toimekalt: septembrikuus esitles ta Riias ja Tallinnas kolme uut projekti, millest üks oli suuremahulisem isikunäitus Draakoni galeriis. Ökoloogiliste probleemidega tegelev kunstnik räägib intervjuus inimtekkelistest maastikest, jätkusuutliku energia tootmisest ja materjalide väärtusest, kutsudes üles nägema ühekordsete tarbimisotsuste taga laiemaid tagajärgi.

Oma loomingus seod sa sageli sünteetilist naturaalsega, koopiat originaaliga, nii et tekib uus hübriidne objekt. Millised avastused on sinu loomingus olnud läbimurdvad?

Avastused on seotud uude keskkonda minekuga – võõras pilk annab võimaluse vaadata distantsilt ja küsida «miks?». Minu jaoks on oluline, et mitu vaatenurka saavad ühes kohas kokku. Näiteks sel ajal, kui uurisin millimallikate kohta – miks neid nii palju on ja mis nende kooslus on –, sattusin juhuslikult lugema Londoni maratoni kohta, kus esimest korda kasutati veepudeli asemel söödavat «veepalli». Sellest tõukudes uurisin välja selle retsepti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles