Politsei reede: joobes kaklejad, juhid ja alaealised (1)

Alexandra Saarniit
Copy
Politsei reid noorte kogunemispaikades. Foto on illustreeriv.
Politsei reid noorte kogunemispaikades. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile ja täna sai politsei Twitteri kontolt lugeda ööpäeva jooksul häirekeskusesse tehtud kõnesid, et saada aimu, milline on tavaline reede politseitöös. Väljakutseid tehti ööpäeva jooksul 690.

Politsei tegi reedel oma Twitteri kontol 24-tunnise väljakutsete maratoni, mis algas kella kaheksast hommikul ning infot avaldati tunnise viivitusega. Ööpäeva jooksul postitati kontole kokkuvõtted hädaabinumbrile 112 tehtud kõnedest, mis olid kõik seotud politseiga.

Kell kaks päeval oli politseile tulnud üle Eesti 138 teadet. Väljakutseid oli sel momendil teenindamas terves riigis 180 politseinikku, kellest 11 abistasid inimesi vabatahtlikena abipolitseiniku rollis.

Kell kümme õhtul oli jõudnud politseini üle Eesti 434 teadet. Väljakutseid oli sel hetkel terves riigis teenindamas 244 politseinikku, abiks olid veel 30 vabatahtlikku abipolitseinikku. Politsei teatel keskendub päeva jooksul ainult liiklusjärelevalvele keskmiselt umbes 20 patrulli.

Südaööks oli häirekeskusesse teateid tulnud 528, üle riigi oli tööl 237 politseinikku, lisaks abistasid neid veel 28 vabatahtlikku abipolitseinikku. 

Hommikuks oli häirekeskusesse teateid tulnud 690. Enamik neist puudutas avaliku korra rikkumisi, joobes isikuid ning lisaks oli palju teateid tulnud ka märgatud vägivallast. 

Häirekeskusesse pöörduti reede jooksul näiteks pisivarguste tõttu, ohtlikke manöövreid sooritanud juhtide pärast, murega kadunud lähedaste või sugulaste pärast, maas lamavate joobes inimeste või lärmakate naabrite pärast. Lisaks helistati numbril 112 ka seetõttu, et teatada sellest, et oldi näiteks eelneval päeval liiklusmärk maha sõidetud. 

Paraku võis politsei Twitteri kontolt lugeda ka teateid kümnetest lähisuhtevägivallatsemistest. Esimene märge selle kohta tuli häirekeskusele juba kell 7.51 hommikul, kus naine helistas murega, et tema endine abikaasa jälgib teda. Pärast kõnet mees lahkus. 

 
 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles