President Kaljulaid kohtus Pariisis OECD peasekretäri Gurriaga (4)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
OECD peasekretär Jose Angel Gurria ning Eesti president Kersti Kaljulaid
OECD peasekretär Jose Angel Gurria ning Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Prantsusmaal töövisiidil viibiv president Kersti Kaljulaid kohtus eile pärastlõunal Pariisis Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretäri Jose Angel Gurriaga.

Kohtumise peateemadeks oli maailma majanduse hetkeseis ja kriisist taastumine, globaalne maksupoliitika, digiteenuste areng, aga ka OECD koostöö organisatsiooni mittekuuluvate riikidega.

«OECD peab oma liikmesriikidele pakkuma väga kõrgel tasemel ja faktipõhist analüüsi, mille eesmärk on majanduste kiirem kohanemine nende suurte muutustega, millega nii sel aastal kui järgmistel kümnenditel silmitsi seisame. OECD on väärtuspõhine organisatsioon, mis ühendab arenenud ja demokraatlikke riike. Aga lisaks on OECD-l oluline roll olla ka ühiste poliitikate kujundamise platvormiks maailma teistele mõjukatele majandustele, mis organisatsiooni ei kuulu,» ütles president Kersti Kaljulaid kohtumise järel.

Riigipea rõhutas ka, et kuigi OECD on oma olemuselt mõttekoda, on organisatsiooni väärtus eeskätt võimes riikide parimaid kogemusi levitada, et head mõtted ka praktikas rakenduks. «Ainult nii teenime me ühist eesmärki – inimeste heaolu kasvatamist,» sõnas ta.

President Kaljulaid oli kolmepäevasel töövisiidil Brüsselis, Luksemburgis ja Pariisis, kus kohtus Euroopa Liidu ja NATO juhtidega, Luksemburgi peaministri ja OECD peasekretäriga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles