Homsest tuleb Lätti minnes täita elektrooniline ankeet

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Läti piiri ületamiseks tuleb enne täita vastav ankeet.
Läti piiri ületamiseks tuleb enne täita vastav ankeet. Foto: Mailiis Ollino

Välisministeerium annab teada, et alates esmaspäevast, 12. oktoobrist peavad kõik Lätti reisijad täitma kuni 48 tundi enne piiriületust elektroonilise ankeedi. 

Elektrooniline ankeet on saadaval homsest ja seda saab täita siit

Alaealiste eest täidab ankeedi lapsevanem või seaduslik esindaja. Ankeeti märgitakse isikuandmed koos kontaktandmetega ja eelneva 14 päeva reisiajalugu. Ankeedi täitjad saavad QR-koodi, mis tuleb esitada piirivalveametnikule piirikontrolli või pistelise kontrolli puhul. 

Eestist Lätti sisenemisel kehtib reisijatele 10-päevane eneseisolatsiooninõue.

Haigustunnusteta Eesti kodanikul ja elamisloaga isikul on Läti territooriumile võimalik ilma eneseisolatsiooni nõude täitmiseta siseneda järgmistel juhtudel:

  • töökohustuste täitmise eesmärgil, kui on kaasas tööleping, koostööleping, äriregistri väljavõte vms.
  • lapsehoiuteenuse saamiseks või formaalse hariduse omandamiseks statsionaarõppes eelkooli hariduse tasemel (esitades teenuse osutaja või haridusasutuse väljastatud tõendi);
  • hariduse omandamiseks statsionaarõppes põhihariduse, keskhariduse ja kõrghariduse tasemel, samuti professionaalse suunitlusega haridusprogrammides kunsti ja kultuuri valdkondades (esitades haridusasutuse väljastatud tõendi);
  • saates alaealist õpilast või täiskasvanud erivajadustega õpilast lapsehoidu, lasteaeda, kooli;
  • sugulaste hooldamiseks, matuste korraldamiseks või matusel osalemiseks;
  • arsti määratud tervishoiuteenuse saamiseks Lätis (esitades arsti väljastatud tõendi või saatekirja);
  • Riia lennujaama(st) transportimiseks.

Alates 7.10 on Läti ühistranspordis kohustuslik kanda maski. Kõrgema riskiga välisriigist (ka Eestist) saabujatel on kõikjal avalikes kohtades liikudes kohustuslik katta suu ja nina. Piirkondliku haiguspuhangu tõttu kehtivad Daugavpilsis ja Kuldigas 30.09–14.10 suuremad piirangud, eelkõige kogunemistel ja ürituste korraldamisel.

​​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles