Armeenia diasporaa: Türgi jätkab Karabahhis 1915. aasta genotsiidi (4)

BNS
Copy
Armeenlanna Piruza Harutjunjan sattus Eestisse seoses vanemate ülikooliõpingutega ja on siin elanud 20 aastat.
Armeenlanna Piruza Harutjunjan sattus Eestisse seoses vanemate ülikooliõpingutega ja on siin elanud 20 aastat. Foto: Karin Klaus

Eesti armeenlaste kogukonna liikme Piruza Harutjunjani sõnul jagab terve 11-miljoniline diasporaa valdavat seisukohta, et 27. septembril alanud Aserbaidžaani agressioon Karabahhi vastu kujutab endast jätku 1915. aasta genotsiidile – nimelt toetab Aserbaidžaani ka Türgi ja kaasatud on terroristidest välisvõitlejad.

«See on Türgi poolt 105 aastat tagasi toime pandud genotsiidi lõpuni viimise katse,» ütles Harutjunjan BNS-ile. «Seda tõestab tsiviilelanike ründamine, mis on toonud ligi sada surma tsiviilelanike seas, keelatud laskemoona, näiteks kobarpommide kasutamine tsiviilelanike vastu, Armeenia territooriumi ründamine, Türgi F-16 hävitajate kasutamine ja sellega alla tulistatud SU-25 Armeenia lennuk Vardenisi ümbruses.»

Harutjunjan lisas, et Aserbaidžaani president Ilham Aliev kinnitas kahe F-16 paiknemist Aserbaidžaani territooriumil, mida oleks ka keeruline eirata, kuna satelliidipildid kinnitavad seda samuti. Šušas oleva Püha Päästja katedraali kahekordne pommitamine kuulub aga selgelt kultuurigenotsiidi alla.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles