Uus petuskeem: kelmid esinevad kullerfirma töötajatena

BNS
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Politsei hoiatab, et levimas on uus petuskeem, kus kelmid esinevad kullerfirma töötajatena: kullerifirma nimel saadetakse inimesele e-kiri, milles teatatakse, et tema tellitud pakk on tollis kinni peetud ning paki kättesaamiseks tuleb tasuda tasu või maksu. 

«Petturid võivad näiteks sõnumis väita, et pakist on leitud suur hulk raha, mis vajab tõendamist, ning selleks tuleb tasuda kulukas sertifikaat. Petturid hoiatavad, et kui inimene ei maksa kiiresti, konfiskeeritakse pakk ja seda enam kätte ei saa,» hoiatavad korrakaitsjad oma sotsiaalmeedia postituses. 

Kui keegi sellise e-kirja saab, siis soovitab politsei hoolega mõelda, kas ta üldse on mingi paki tellinud. Samuti tasub mõelda, kas tellitud pakis on midagi nii väärtuslikku, et tuleb kellelegi selgitada, kust see saadetis tuleb.

«Kontrollige kirja meiliaadressi ja ka seda, kas see on ametlik aadress. Loe kiri hoolikalt läbi - reeglina on petukirjad vigu täis. Kui teil on kahtlus, et kiri on petturilt, võtke ühendust ettevõttega, kes väidetava sõnumi saatis. Leidke ise internetist kontakte, ärge helistage numbritele, mis on kirjale lisatud,» märgivad korrakaitsjad. 

«Petturid püüavad personaalse lähenemisega saada teie tähelepanu ja hirmutada teid nii, et maksate kindlasti. Meie nõuanne: ära maksa midagi ja lihtsalt kustuta see kiri,» lisab politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles