Tallinn kutsus usalduse kaotanud Peeter Mardna haigla nõukogust tagasi (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kasvuhoones. Peeter Mardna kasvuhoones, millest võib peagi saada tomatit, lillkapsast, murulauku, jääsalatit ja kartulit. Lookas vilja- ja marjaaeda istutas Mardna tänavu muuhulgas lastelastele virsiku- ja aprikoosipuu. 
Kasvuhoones. Peeter Mardna kasvuhoones, millest võib peagi saada tomatit, lillkapsast, murulauku, jääsalatit ja kartulit. Lookas vilja- ja marjaaeda istutas Mardna tänavu muuhulgas lastelastele virsiku- ja aprikoosipuu. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Linnavalitsus kutsus erakorralisel istungil tagasi Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu liikme Peeter Mardna. 

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna eest vastutav abilinnapea Betina Beškina leiab, et seoses haigla juhi värbamiskonkursi läbiviimise ajal avalikustatud delikaatsete andmetega ning enda isiklike eelistuste väljendamisega, on haigla nõukogu liige ja ühtlasi valikukomisjoni liige Peeter Mardna kaotanud usaldusväärsuse. 

Lääne-Tallinna Keskhaigla kuulutas septembris välja avaliku konkursi juhatuse esimehe kohale, sest praeguse juhatuse esimehe ametiaeg lõpeb tänavu detsembri alguses. Konkursi viib läbi Lääne-Tallinna Keskhaigla ja valikukomisjoniks on haigla nõukogu liikmed. Hiljuti kommenteeris haigla nõukogu liige dr Peeter Mardna Õhtulehele, et linnapea Mihhail Kõlvart näeb sellel kohal praegust regionaalhaigla kiirabikeskuse juhatajat Arkadi Popovi.

«Linnavalitsus pidas Lääne-Tallinna haigla nõukogu ja valikomisjoni liikme Peeter Mardna sellist käitumist ebaeetiliseks, mis ei tekita usaldust ka kandideerijate jaoks,» selgitas Beškina. «Linna avalike konkursside puhul lähtutakse põhimõttest, et konkursil osalevate kandidaatide nimesid ei avalikustata ning teatavaks tehakse üksnes valituks osutunud. Teeme kõik selleks, et meie avalikel konkurssidel osalejatele oleks tagatud usaldusväärsus ja konfidentsiaalsus,» lausus Beškina. 

Linnavalitsus uut nõukogu liiget praegu ei nimeta, kuid linnavalitsuse ettepanekul kaasatakse Lääne-Tallinna Keskhaigla juhi konkursi läbiviimisele välisekspert. 

Peeter Mardna ütles Postimehele, et linnavalitsus on oma otsuses vaba. «Minul ei ole nende vastu midagi,» lisas ta. «Mina ei kinnitanud midagi, mina ei ole linnapea nime ega kolleegi sõna suhu võtnud, seda tegi ajakirjanik. Ma küll teadsin, kes kandideerivad. Ja oma eelistuse väljaütlemine ei ole vist patt, kui ta ütleb keda ja miks ta eelistab,» lausus Mardna. 

«Mind natukene häirib see, et Eesti Vabariigis, kus on isikuvabadus ja sõnavabadus pannakse mulle süüks ja peaaegu kuritegelikuks, et ma sellest rääkinud olen,» lausus Mardna ja lisas, et inimesel on õigus oma arvamust öelda. 

«Mul on ainult kahju, et väga korralik dr. Popov on halba valgusesse sattunud. Ma paluksin ta käest vabandust, sest see on teenimatu. Ta on võimekas ja korrektne kolleeg ning minu väljaütlemine on temale tekitanud kahju, mida ma talle teha ei ole tahtnud,» nentis Mardna. 

Tallinna linnavalitsusel on käimas juhtimisreform, mille käigus värvatakse avalike konkurssidega uusi juhte. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles