Pank sulges konto: jordaanlase heinaäri sattus Eestis löögi alla (19)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Mahmmud Ahmedi ettevõtte Golden Fields müüb Eestis toodetud loomasööta kodumaale Jordaaniasse, kus see on defitsiitne kaup. 
Mahmmud Ahmedi ettevõtte Golden Fields müüb Eestis toodetud loomasööta kodumaale Jordaaniasse, kus see on defitsiitne kaup. Foto: Ain Liiva

Jordaaniast Eestisse loomasöödaäri ajama tulnud Mahmmud Ahmed (32) tegi ettevalmistusi kahe uue tehase ehitamiseks, kui teda tabas nädalapäevad tagasi šokk: SEB pani tema firma pangakonto kinni.«Ega ma ei teagi, kas suudame siin äriga jätkata,» rääkis murelik Ahmed, kes tuli ajakirjanikuga kohtuma oma Viimsi kodust. «Varsti pean hakkama töötajatele ja partneritele oma isiklikult pangakontolt raha kandma, kuna firma rahakraanid on lihtsalt kinni. See pole eriti jätkusuutlik.»

Inseneriharidusega Ahmed kuulis Eestist esimest korda tänu Eesti Energiale. «Nende tegevus oli mu kodumaal suur uudis ja see pälvis mu tähelepanu,» meenutas Ahmed. Mäletatavasti arendas Eesti Energia Jordaanias maailma suurimat põlevkivielektrijaama – arendus, millest mõni aasta tagasi edukalt väljuti. Tõsi, kümme protsenti jaamast kuulub endiselt meie riiklikule energiakontsernile.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles