Arhiiv Teder: annetuse ja laenuotsuse seos on juhuslik (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Suurärimees Hillar Teder ütles, et tema annetus Keskerakonnale ja valitsuse otsus toetada Tallinna sadamaalale rajatavale Porto Franco projektile KredExi laenu andmist pole omavahel seotud.
Suurärimees Hillar Teder ütles, et tema annetus Keskerakonnale ja valitsuse otsus toetada Tallinna sadamaalale rajatavale Porto Franco projektile KredExi laenu andmist pole omavahel seotud. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Suvisest annetusskandaalist räsitud Keskerakonnale laekus kolm korda rohkem annetusi kui teistele erakondadele kokku ning kõigist annetajatest oli heldeima käega suurettevõtja Hillar Teder, kes toetas 60 000 euroga vaid Keskerakonda, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) esitatud erakondade tulude kolmanda kvartali aruannetest.

Tederi suurannetus jaguneb kaheks: 1. juulil laekus Keskerakonnale 30 000 eurot ja 9. septembril ülejäänud pool. 3. septembril toetas valitsus otsust anda Hillar Tederi poja Rauno Tederi Tallinna sadamaalale rajatavale Porto Franco projektile 39,4 miljoni suurune käibekapitalilaen.

Hillar Teder kinnitas, et tema tehtud annetused Keskerakonnale ja Porto Franco laenuotsus pole omavahel kuidagi seotud. «Nojaa, vaadake, ei saa panna neid asju kokku. Ei saa ju öelda, et sa oled kümme aastat toetanud mingit erakonda, nähes ette mingit koroonakriisi või midagi sellist. See on kindlasti juhuslik seos, siin ei saa olla mitte mingisugust muud selgitust,» kommenteeris Teder.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles