Eesti Energia jagab Elektrilevi kaheks ja sihib välisturge (2)

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Eesti Energia peakontor.
Eesti Energia peakontor. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia jagab aastavahetusel jaotusvõrku haldava tütarettevõtte Elektrilevi kaheks ja sihib tekkiva uue firmaga välisturge. Samuti saab kontsern sel moel järgmiselgi aastal pakkuda teenuseid, näiteks elektriautode laadimisvõrgustikku, mille uus regulatsioon muidu keelaks.

Senise jaotusvõrguettevõtte asemel hakkab alates 1. jaanuarist tegutsema kaks firmat, neist üks endise nimega Elektrilevi, teine saab aga nimeks Enefit Connect. «Elektrilevi jääb pakkuma riigi poolt reguleeritud jaotusvõrguteenust,» ütles Postimehele ettevõtte juht Jaanus Tiisvend. «Selle alla kuuluvad elektrivõrk ja see, mille klient seinast kätte saab.»

Muutunud regulatsioonid

Tiisvend, kes alates aastavahetusest hakkab juhtima uut loodavat firmat, tunnistab ka, et üheks jagunemise põhjuseks on regulatsioonide muutumine, mis ei lubaks enam sama katuse alt pakkuda kõiki seniseid teenuseid. Nii ei või jaotusvõrguettevõte pakkuda akulahendusi ega alates 1. jaanuarist ka elektromobiilsusteenuseid, mille hulka kuuluvad näiteks elektriautode laadimisjaamad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles