Korb: Tederi kinnitusel oli suurannetuse ajendiks toetus Rally Estoniale (2)

Copy
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kuna annetused erakondadele on teravdatud tähelepanu all, siis võttis ta pärast Hillar Tederi suurannetuste laekumist temaga isiklikult ühendust ja Tederi kinnitusel oli suurannetuse ajendiks valitsuse toetus Rally Estoniale.

«Kuna annetuste osas on nüüd eriline tähelepanu, siis olen Hillar Tederiga suhelnud peale seda, kui ta on oma annetused teinud. Tema kinnitas mulle, et ta toetab Keskerakonna poliitikat ja et ta on rahul sellega, mis valitsus teeb. Ja eraldi ta tõi välja Rally Estonia korraldust ja ütles, et ta on väga rahul sellega, et valitsus leidis võimaluse toetada Rally Estonia läbiviimist ja see ajendas teda annetust tegema,» vahendab ERR-i uudisteportaal Korbi sõnu.

Porto Franco toetamisest polnud Korbi sõnul juttugi.

Suvisest annetusskandaalist räsitud Keskerakonnale laekus kolm korda rohkem annetusi kui teistele erakondadele kokku. Kõigist annetajatest oli heldeima käega suurettevõtja Hillar Teder, kes toetas 60 000 euroga vaid Keskerakonda, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) esitatud erakondade tulude kolmanda kvartali aruannetest. 

Tederi suurannetus jaguneb kaheks. 1. juulil laekus Keskerakonnale 30 000 eurot. Sama kuu lõpus, 30. juulil toetas valitsuskabinet otsust anda Porto Francole 39,4 miljoni suurune käibekapitalilaen. Porto Franco juht on Hillar Tederi poeg Rauno Teder. 3. septembril andis valitsus heakskiidu Porto Franco laenuotsusele. 

Septembrikuine suurannetus, 30 000 eurot, laekus Keskerakonnale aga 9. septembril: kuus päeva pärast Porto Franco laenuotsuse heakskiitmist ning päev pärast seda, kui oli kindel, et Keskerakond peab tagastama 40 387 euro suuruse keelatud annetuse. 

Päev pärast Tederi annetuse laekumist, 10. septembril, tagastas Keskerakond Tallinna linnale 40 387 eurot 2017. aasta kohalike valimiste eel tehtud keelatud reklaami eest. Tegemist oli PBK saatesarja «Russkii vopros» saadetega perioodil 2. september-14. oktoober 2017, kus ERJK tuvastas erakonna valimispropaganda tegemise avalike vahendite arvelt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles