Keskkonnaminister Kokk rahustab metsapoliitika pärast muretsevaid metsamehi

Postimees
Copy
Rene Kokk.
Rene Kokk. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaminister Rene Kokk (EKRE) kinnitas vastuskirjas staažikatele metsameestele, et Eesti metsa jätkusuutliku majandamise kontseptsioon arvestab vajadusega seista hea järeltulevate põlvede eest ning sellest põhimõttest lähtub kogu meie metsapoliitika.

«On väga hea, et inimesed tunnevad Eestimaa metsade pärast muret,» märkis minister, kommenteerides vanade metsameeste riigikogule ja valitsusele saadetud pöördumist, milles nad avaldasid muret metsade tuleviku pärast.

Kokk ütles, et suur osa neist murekohtadest on juba varasemast keskkonnaministeeriumi töös ja neile otsitakse lahendusi. Ta kinnitas, et Eesti metsakorraldus on sõltumatu ja see valdkond on seadusega reguleeritud ning kõik tegevused käivad lubade alusel. 

Minister nõustus vanade metsameeste murega ebaeetiliste metsatehingute pärast ning kinnitas, et ehkki ebaausaid võtteid kasutatakse üha vähem, on nende tõkestamise mehhanismid juba töös. 

Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Marek Metslaid kinnitab omalt poolt, et 100-aastane emakeelne metsanduslik kõrgharidus on täie tervise juures. «Õppekavadel ja ka metsateadusel on täisakrediteering, hindajateks rahvusvahelised komisjonid,» selgitas ta. «Metsateaduses on arvukaid koostööprojekte maailma ülikoolidega, teadus on tipptasemel ning metsateadlased rahvusvaheliselt aktiivsed ning kõrgelt hinnatud. Seda näitab ka Eesti Maaülikooli jõudmine QS World University Rankings by Subject edetabelis põllumajanduse ja metsanduse valdkondades maailma 50 parima ülikooli sekka.»

Keskkonnaminister Kokk kinnitas enne pöördumisele vastuskirja saatmist, et peab kõigist metsameestest väga lugu ning arutaks nendega probleeme meelsasti silmast silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles