Niidukeid on odavam hooldada enne talvekorterisse viimist

Copy
Kõige tähtsam on niiduosa järjepidev puhastamine, muidu kipub see roostetama. Niidetud rohi tekitab niiduki külge pikemaks ajaks jäädes happelise keskkonna, mis hakkab isuga rauda närima.
Kõige tähtsam on niiduosa järjepidev puhastamine, muidu kipub see roostetama. Niidetud rohi tekitab niiduki külge pikemaks ajaks jäädes happelise keskkonna, mis hakkab isuga rauda närima. Foto: Shutterstock

Muruniitmishooaeg on tänavu üle keskmise pikk, aga peagi saab see mõnele kurvastuseks, teisele kergenduseks ikkagi läbi. Sama kindel on, et kevadel tuleb niitmiseks ette nähtud riistapuud taas välja tuua ja oleks parem, kui need töökorras oleksid.

Kogenumad niitjad teavad, et targem, mugavam ja odavam on niidumasinaid hooldada enne nende talvekorterisse kolimist, mitte siis, kui uus muru haljendab.

Harjumaal Kose vallas murutraktorite ja niidukite remondi ning hoolduse, Stihli toodete edasimüügi, samuti kõikvõimalike väikemootorite ja ehitustööriistade hooldamisega tegeleva osaühingu Võtikmetsa peremees Janek Kokkar kinnitas, et peamine tema poole pöördumise põhjus on ikka sama. „Eriti just kevadel tullakse ja öeldakse: näe, ei lähe käima, mootor ei tööta. Ole mees ja aita!” Kindlaid ja sugugi mitte keerulisi reegleid järgides saab suuremaid probleeme vältida.

Hooldamata asi kaua ei kesta

Paljud reeglid on eri masti niiduvahenditel (trimmer, muruniiduk, murutraktor) ühised. Kui mootorita käsiniidukil piisab puhtuse hoidmisest ja aeg-ajalt teritamisest, kuigi teradki on tänapäeval enamasti iseterituvad, siis mootoriga töövahendite puhul nii lihtsalt ei pääse. Hooldamata asjad ei kesta kaua. Esmane ja kõige tähtsam on niiduosa järjepidev puhastamine, muidu kipub see roostetama. Niidetud rohi tekitab niiduki külge pikemaks ajaks jäädes happelise keskkonna, mis hakkab isuga rauda närima.

Tänapäeval on paljudes kodudes olemas survepesur, mis on küll mugav ja osalt niidukitegi puhastamisel hea abivahend, aga igaks toiminguks see paraku ei sobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles