Gert Jostov: kas kodus või kontoris?

Gert Jostov
, Technopolis Ülemiste AS juhatuse esimees
Copy
Gert Jostov
Gert Jostov Foto: Erakogu

Kas kontorid jäävadki pärast koroonakriisi tühjaks ja kus on ikkagi kõige parem tööd teha, arutleb Technopolise juhatuse esimees Gert Jostov.

Inimkonna suhteliselt hilise mõtteviisi, et töötegemiseks tuleb tööle minna, paiskas koroonakriis piltlikult öeldes tagasi kiviaega, mil kõik töötasid, kuid keegi ei käinud tööl. Töötegemiseks kodust lahkumine levis spetsialistide ja oskustööliste hulgas alles tööstusliku pöörde tulemusel, mil ühistöökohtadest loodeti seni levinud kaugtöö või kodus töötamisega võrreldes märkimisväärselt suuremat produktiivsust.

Iga gripihooaeg, rääkimata siis pandeemiast, nagu möödunud kevadel, on näidanud, et peale tootlikkuse ja heade ideede levivad koos töötamise paikades ka haigused. Lisaks stress, müra, suhtlusprobleemid ja südamevalu, mis kõik loodetud produktiivsust kõvasti maha tõmbavad. Otse öeldes on kellast kellani kontoritooli aheldatud töötajad lihtsalt pisut õnnetumad kui need, kes võivad tunda rõõmu suuremast paindlikkusest ja vabadusest. Mitte ilmaasjata ei deklareerinud Ameerika töötajad juba 2017. aastal tehtud uuringus, et on nõus loobuma kuni kaheksast protsendist palgast, kui võiksid töötada mujal kui kontoris ja olla õnnelikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles