KOHALIK VAADE Rooma ilu varjab vaesust ja nälga (2)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Abivajajate lõunasöök augustis Roomas. Üha sagedamini käivad toiduabi saamas ka pandeemia mõjul raskustesse sattunud keskklassipered. 
Abivajajate lõunasöök augustis Roomas. Üha sagedamini käivad toiduabi saamas ka pandeemia mõjul raskustesse sattunud keskklassipered. Foto: Giuseppe Lami/Epa/Scanpix

Paolo Sorrentino imeline film «Kohutav ilu», mis võitis 2012. aastal parima võõrkeelse linateose Oscari, kujutab läbi satiiri prisma Rooma kõrgklassi allakäiku keset linna kuulsat ilu. Päris Roomas domineerib turistide imetletud kunstist ja ajaloost kaugemates naabruskondades ilu asemel hoopis kohutav vaesus. See hõljub justkui läbipaistva kihina majade, autode, lapitud disainerrõivaste kohal. Iluga kõrvu kõnnib nälg.

Kell on 17.15. On neljapäev, 1. oktoober. Umbes 60-aastane naine – hoolikalt meigitud, seljas hästiistuv mantel ja jalas mustad saapad ning rihma otsas tilluke koer – jalutab sisse Forte Prenestino, vanas kindlusrajatises tegutseva suure sotsiaalkeskuse väravast. Ta küsib, kuidas asjad käivad. «See on esimene kord, kui ma siin olen,» lausub ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles