USA pidas kinni suurpettuses süüdistatava Eesti kodaniku

Andres Einmann
Copy
German Lilleväli registreeris ühe oma Suurbritannia firmadest Läänemaal Taebla vallas.
German Lilleväli registreeris ühe oma Suurbritannia firmadest Läänemaal Taebla vallas. Foto: Ankor Invest

Ameerika Ühendriikide võimud pidasid augusti keskel kinni Eesti ja Venemaa topeltkodakondsusega German Lillevälja (pildil), kelle Venemaa oli kuulutanud kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuva investeerimispettuse süüdistusega rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Venemaa uudistekompanii RBK teatel sisenes Lilleväli Eesti passi kasutades Ameerika Ühendriikidesse juba selle aasta alguses. Lilleväljal ei olnud USA viisat ning ta sisenes riiki viisavabadusprogrammi ESTAga, mille alusel tohtinuks ta jääda riiki maksimaalselt 90 päevaks.

USA võimud pidasid 56-aastase Lillevälja kinni 18. augustil ning praegu viibib ta vahi all. Venemaa on kuulutanud Lillevälja Interpoli kaudu rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja tahab mehe üle investeerimispettuse süüdistusega kohut mõista, kuid Ameerika Ühendriigid ei anna teda Venemaale välja. USA ja Venemaa vahel ei ole kehtivat väljaandmislepingut, pealegi sisenes mees riiki Eesti passiga ja Eesti kodanikuna. Tähelepanuväärne on see, et USA ametlikes dokumentides esineb Lilleväli German Hainmanni nime all. Millistel asjaoludel ta erinevate nimede all esineb, on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles