Korea megabändi BTS mänedžeride aktsia debüteeris tormiliselt

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Big Hit Entertainmenti asutaja ja suurim aktsionär Bang Si-hyuk (keskel) koos ettevõtte tippjuhtidega. 
Big Hit Entertainmenti asutaja ja suurim aktsionär Bang Si-hyuk (keskel) koos ettevõtte tippjuhtidega. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

K-popi superbändi BTS mänedžerifirma Big Hit Entertainment aktsiate esmaemissiooni järel hind peaaegu kahekordistus.

2005. aastal asutatud Big Hit Entertainmenti aktsia, mille tulust peaaegu 88 protsenti andis tänavu esimesel poolaastal Lõuna-Korea kuulsaim ansambel BTS, kerkis esimese börsipäeva lõpuks 91 protsenti. Börsipäeva alguses oli see vahepeal koguni 160 protsenti emissioonihinnast kallim.

Sulgemishinna, 258 000 vonni järgi on ettevõtte turuväärtus 5,3 miljardit eurot. Tegu on Lõuna-Korea viimase kolme aasta suurima esmaemissiooniga. Esmaemissioonis osales palju nii institutsioone kui ka jaeinvestoreid, kes tahtsid osa saada rahalise käibe poolest maailma suurima poistebändi edust.

Analüütikud muretsevad, et Big Hiti hinnatase on ülemäära kõrge, kuna turuväärtus ületab umbes 60–70-kordselt ettevõtte tulevaks aastaks ennustatud kasumi. Teistel Lõuna-Korea meelelahutusettevõtetel jääb see kordaja 22 ja 45 vahele, riigi suurimal kontsernil Samsungil aga on vaid kuus.

«Sulgemishind on juba analüütikute 2022. aasta sihthinna kandis, mis põhineb kasumi kasvu prognoosil,» ütles eBest Investment & Securitiese analüütik Jina An uudisteagentuurile Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles