Road-movie’lik krimiseiklus läbi Eestimaa

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Margus Sanglepp, «Kassituhk».
Margus Sanglepp, «Kassituhk». Foto: Raamat

Kui eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anti oma surnud kassi Joonase sügavkülmast välja võtab, ei tule ta ilmselt selle peale, et lõplik hüvastijätt karvase sõbraga võiks nii palju aega võtta. Kui inkassofirma kandilise olemisega töömesilane, «heas rämpstoitumises» ja pidevalt suurtesse unistustesse langev Gunnar oma järjekordset võlgnikku püüdma läheb, ei oska ta oodata, et tavaline tööots võiks nii ootamatu pöörde võtta.

Mis põhjusel Anti ja Gunnari teed ristuvad ning millist rolli hakkavad selles mängima jõuka ema eest pagev katseklaasilaps Ken-Martin, psühholoogiatudeng Piia ning ratastoolis Kerstin, selgub juba Margus Sanglepa uuest romaanist «Kassituhk». Road-movie’lik lustakas suveseiklus viib lugejad Tallinnast esmalt Ida-Virumaale, sealt omakorda Tartusse, Viljandisse ning lõpuks Pärnumaale.

Juba varem krimikirjanikuna kätt proovinud Sanglepa («Maksuametniku surm», 2004) uuest romaanist ei puudu püstol, suur hulk raha, väljapressimine ning isehakanud vanem­uurija, kelle teadmised politseitööst jäävad Nõmme miilitsakooli aegadesse. Oma koht selles eksitusi ja vääritimõistmisi täis loos on ka inimröövil ja narkoäril, kuid kas ja kuidas seiklejad nende ümber toimuvatest sündmustest aru saavad, see jääb juba lugeja avastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles