Sadistliku ülemõe vanad seiklused

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Parim, mida «Ratchedi» kaitseks võib välja tuua, on hoolikalt viimistletud kunstnikutöö. Sarah Paulson ülemõde Mildred Ratchedina.
Parim, mida «Ratchedi» kaitseks võib välja tuua, on hoolikalt viimistletud kunstnikutöö. Sarah Paulson ülemõde Mildred Ratchedina. Foto: Filmikaader

Netflixi «Ratched» on rohkem «Ameerika õuduka» («American Horror Story») nigel spin-off kui Miloš Formani filmi «Lendas üle käopesa» (1975) viimistletud eellugu, millena seda esitletakse ja mis annaks õde Ratchedi õelusele konteksti. Esialgu kaheks hooajaks tellitud seriaali puhul võib vaid loota, et teine hooaeg on läbimõeldum ja huvitavam.

«Ratchedi» tegevus toimub umbkaudu kümme kuni viisteist aastat enne Randle McMurphy saabumist Oregoni vaimuhaiglasse. 1947. aastal mõrvab Edmund Tolleson (Finn Wittrock) külmavereliselt neli preestrit ning progressiivsete ravimeetodite leviva populaarsuse tõttu toimetatakse ta vangla asemel Põhja-Californiasse Lucia kogukonna vaimuhaiglasse. Eelkõige selleks, et langetada otsus, kas Tolleson peaks elama päevade lõpuni eraldatuses või surema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles